Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: "Europa inwestująca w obszary wiejskie".
Instytucja Zarządzająca PROW 2014-2020 - Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Publikacja współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania: "Wsparcie na wdrażanie operacji w ramach strategii rozwoju lokalnego kierowanego przez społeczność", objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich 2014-2020 w ramach projektu grantowego: "Wydanie publikacji promujących dziedzictwo kulturowe, historyczne, przyrodnicze i produkty lokalne Doliny Karpia".
Publikacja opracowana przez: Stowarzyszenie "Wioski Naszych Marzeń".

Cytrynówka

Sposób przygotowania

Wodę z cukrem zagotować, po ostygnięciu dodać spirytus, sok i skórkę  z cytryny następnie odstawić na 24 godziny w chłodne miejsce. Po jednej dobie leżakowania, nalewkę przecedzić.

Składniki

  • 30 dag cukru
  • 0,5 l wody
  • 0,5 l spirytusu
  • sok  i skórka z cytryny

Parametry

  • Czas oczekiwania: 24 godziny
  • Czas przygotowania: 30 minut
  • Ilość porcji: 1 litr

Tagi

Inne przepisy z kategorii: Nalewki