Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: "Europa inwestująca w obszary wiejskie".
Instytucja Zarządzająca PROW 2014-2020 - Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Publikacja współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania: "Wsparcie na wdrażanie operacji w ramach strategii rozwoju lokalnego kierowanego przez społeczność", objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich 2014-2020 w ramach projektu grantowego: "Wydanie publikacji promujących dziedzictwo kulturowe, historyczne, przyrodnicze i produkty lokalne Doliny Karpia".
Publikacja opracowana przez: Stowarzyszenie "Wioski Naszych Marzeń".

Karp tradycyjny

Sposób przygotowania

Karpia wypatroszyć, wypłukać i pokroić w dzwonki. Obsypać solą. Następnie oprószyć w mące, jajkach i bułce tartej. Smażyć w głębokim tłuszczu. Upieczonego ułożyć na głębokim półmisku w całości.

Składniki

  • 1 karp
  • 3 jajka
  • mąka pszenna
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • sól

Parametry

  • Czas przygotowania: 30 minut
  • Ilość porcji: 5 osób

Tagi

Inne przepisy z kategorii: Dania główne