Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: "Europa inwestująca w obszary wiejskie".
Instytucja Zarządzająca PROW 2014-2020 - Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Publikacja współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania: "Wsparcie na wdrażanie operacji w ramach strategii rozwoju lokalnego kierowanego przez społeczność", objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich 2014-2020 w ramach projektu grantowego: "Wydanie publikacji promujących dziedzictwo kulturowe, historyczne, przyrodnicze i produkty lokalne Doliny Karpia".
Publikacja opracowana przez: Stowarzyszenie "Wioski Naszych Marzeń".
2 twarde jabłka zetrzeć na grubej tarce, dodać mąkę i zalać wrzącą wodą. Składniki wymieszać (proporcje należy dobrać samemu tak aby ciasto było nie za gęste, by odchodziło od łyżki). Następnie można dodać jajko i jeszcze raz wymieszać wszystkie składniki. Gotowe ciasto należy kłaść łyżką na wrzącą osoloną wodę z dodatkiem 1 łyżki oleju. Kluski ugotować, a następnie polać roztopionym masłem, posypać cukrem i cynamonem.
© Wioska Marzeń 2024 Wszystkie prawa zastrzeżone. | Polityka prywatności
Projekt i realizacja: Intermania