Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: "Europa inwestująca w obszary wiejskie".
Instytucja Zarządzająca PROW 2014-2020 - Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Publikacja współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania: "Wsparcie na wdrażanie operacji w ramach strategii rozwoju lokalnego kierowanego przez społeczność", objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich 2014-2020 w ramach projektu grantowego: "Wydanie publikacji promujących dziedzictwo kulturowe, historyczne, przyrodnicze i produkty lokalne Doliny Karpia".
Publikacja opracowana przez: Stowarzyszenie "Wioski Naszych Marzeń".

Kruche babeczki

Sposób przygotowania

Wyrobić ciasto, następnie ciasto rozwałkować i wkładać do posmarowanych margaryną foremek. Piec na złoty kolor w temperaturze 170 ° C lub 150 ° C z termoobiegiem około 30 minut. Po upieczeniu i ostudzeniu babeczki napełnić powidłami, kremem lub bitą śmietaną. Można również udekorować owocami.

Składniki

  • 30 dag mąki
  • 2 jajka
  • 10 dag margaryny
  • 15 dag cukru pudru

Parametry

  • Czas przygotowania: 20 minut
  •  Czas oczekiwania: 30 minut
  • Ilość porcji: 35 – 40  babeczek

Tagi

Inne przepisy z kategorii: Ciasta i desery