Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: "Europa inwestująca w obszary wiejskie".
Instytucja Zarządzająca PROW 2014-2020 - Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Publikacja współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania: "Wsparcie na wdrażanie operacji w ramach strategii rozwoju lokalnego kierowanego przez społeczność", objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich 2014-2020 w ramach projektu grantowego: "Wydanie publikacji promujących dziedzictwo kulturowe, historyczne, przyrodnicze i produkty lokalne Doliny Karpia".
Publikacja opracowana przez: Stowarzyszenie "Wioski Naszych Marzeń".

Kurczak na piwie

Sposób przygotowania

Kurczaka posolić, popieprzyć dodać wedetę oraz paprykę. Pozostawić w lodówce na 1 godzinę. Następnie wyjąć kurczaka, otworzyć piwo i nabić  kurczaka na butelkę tak aby szyjka butelki wystawała nad szyjką kurczaka. Następnie włożyć do piekarnika na 1,5 godziny i piec w temperaturze 200° C.

Składniki

  • 1,5 kg kurczaka
  • sól
  • pieprz
  • wegeta
  • papryka
  • butelka piwa

Parametry

  • Czas przygotowania: 15  minut
  • Czas oczekiwania:1,5 godziny
  • Ilość porcji: 4

Tagi

Inne przepisy z kategorii: Dania główne