Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: "Europa inwestująca w obszary wiejskie".
Instytucja Zarządzająca PROW 2014-2020 - Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Publikacja współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania: "Wsparcie na wdrażanie operacji w ramach strategii rozwoju lokalnego kierowanego przez społeczność", objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich 2014-2020 w ramach projektu grantowego: "Wydanie publikacji promujących dziedzictwo kulturowe, historyczne, przyrodnicze i produkty lokalne Doliny Karpia".
Publikacja opracowana przez: Stowarzyszenie "Wioski Naszych Marzeń".
Wyjąć z kurczaka wszystkie kości, następnie natrzeć solą, pieprzem i czosnkiem. Mięso zwinąć do środka i włożyć do lodówki na noc. Karczek wymieszać z solą, pieprzem, jajkiem oraz pokrojoną drobno pietruszką. Gotowy farsz włożyć do kurczaka i zaszyć białymi nićmi. Kurczaka włożyć do piekarnika i piec w temperaturze 190 °C przez około 1 godzinę do zrumienienia. Podawać na zimno lub na gorąco.
© Wioska Marzeń 2024 Wszystkie prawa zastrzeżone. | Polityka prywatności
Projekt i realizacja: Intermania