Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: "Europa inwestująca w obszary wiejskie".
Instytucja Zarządzająca PROW 2014-2020 - Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Publikacja współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania: "Wsparcie na wdrażanie operacji w ramach strategii rozwoju lokalnego kierowanego przez społeczność", objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich 2014-2020 w ramach projektu grantowego: "Wydanie publikacji promujących dziedzictwo kulturowe, historyczne, przyrodnicze i produkty lokalne Doliny Karpia".
Publikacja opracowana przez: Stowarzyszenie "Wioski Naszych Marzeń".
Zalewę ugotować, ostudzić i moczyć w niej śledzie przez 12 godzin. Obrane ogórki, jabłko, cebulę pokroić w kostkę. Cebulę lekko posolić, zostawić na chwilę i odcisnąć (straci ostry smak). Majonez wymieszać ze śmietaną na gładką konsystencję. Dodać curry i pokrojone składniki. Śledzie wyjąć z zalewy, pokroić na kawałki ok. 2 cm. Wymieszać je
z sosem i zostawić na 12 godzin. Przed podaniem udekorować.
Zalewa:
© Wioska Marzeń 2024 Wszystkie prawa zastrzeżone. | Polityka prywatności
Projekt i realizacja: Intermania